2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

Kaip susidorojama

Kontoroje, kurioje dirbau, pasitaikė keli įdomūs popieriai, kuriuos radau po direktoriaus kompą palandžiojęs. Daug popierių, tačiau keli buvo ypač įdomūs apie sekso paslaugas. Pasiunčiau juos į FNTT ir VMI anonimiškai. Kitą dieną lėkiau iš darbo. Nesvarbu, kas ten buvo. Direktorius sėkmingai dirba toliau.

O aš galvojau, kad taip viskas ir baigsis. Nesibaigė. Po mėnesio tokių priverstinių atostogų 10 ryto pabudino gręžimas duryse. Mano butas, kažkas laužiasi. Kol atsikėliau, susiradau santechniko raktą, tada pasislėpiau tualete. Durys atsidarė ir įlindo keli tipai, aš iššokau ir visi gavo į dantis. Iškviečiau policiją. Atvažiavo. Tada ir išvežė mane. Buvo teismas ir sėdau. Nes atseit turėjau apie teismo sprendimą viską žinot ir antstoliai mane iš anksto informavo. Nieko jie neinformavo. Sėdau už chuliganizmą, pasipriešinimą teismo sprendimui, nesunkų sveikatos sutrikdymą ir panašius kaltinimus. Sėdau neilgam. Bet to pakako. Kaip gyvena kaliniai geriau net nebandykit įsivaizduot. Kai išeini į laisvę ir paskui gyveni kaip bomžas, jautiesi laimingas. Laimingas, nes nesėdi kalėjme.

Už grotų geri žmonės man paaiškino, kodėl taip padarė. Išmest iš darbo ir užgniaužt bylą nepakanka. Reikia užčiaupt, sužlugdyt. O geriausias būdas užčiaupt – kai auka nieko net nesužino. Teismas vyko ir įvyko. Apeliacijos laikas praėjo. Viskas teisėta. Už kažkokią “moralinę” žalą, kurią teismas priteisė, antstoliai areštuoja butą. Žala dešimt tūkstančių, o butas du šimtai tūkstančių. Ir tyčia ateina nepranešę, bet žino, kad esi namie. Vieno jie nesitikėjo – kad daužyti su santechniko raktu imsiu be įspėjimo. Būčiau žinojęs, būčiau nesimušes su jais. Dėl pasipriešinimo antstoliams prarandi viską, nes atsiranda nauja byla su kompensacijom. Ir lieki dar skolingas.

O ką daryti paskui? Emigruoti. Bėgti lauk iš šitos šalies. Paleistas į laisvę dirbau bomžu tris mėnesius. Nakvojau laiptinėse. Įsidarbint be šansų. Esi atmata, kai nėra giminių kurie ištrauktų. Esi šiukšlė su aukštuoju išsilavinimu, kurios niekam nereikia. Paprasčiau išvažiuot, net be pinigų. Tranzais. Bet kur, kad tik toliau iš Lietuvos.

2 komentarai:

  1. OMG, kokia neitiketinai liudna istorija. kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad tikroji Lietuva ir jos ateitis bus kuriama uzsienyje. tik tokie laisves ir teisybes saukliau, kaip TU, dar gali kazka pakeisti. Lietuva - giminiu krastas, vieni su kitais tampriai susije, todel korupcija, "stogai" ivairiose institucijose neleidzia issivaduoti is to purvo. O jo labai daug...

    Aciu uz si bloga (ji radau per Kanta). Butinai seksiu visas naujienas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. vienos tiesos nebūna. niekad.

    AtsakytiPanaikinti